Headerafbeelding

SDE+(+) aanvragen? Wij doen het voor u! 

Investeren in zonnestroom is naast verduurzaming een goede beslissing voor uw portemonnee, en met de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) helpt de overheid de beslissing te bevorderen. Naast de SDE-regelingen is het vaak ook mogelijk gebruik te maken van de EIA en KIA regelingen. Zo kun u als ondernemer uw rendement vergroten. 

Binnen 1 week in behandeling

Door gerenommeerde fiscalisten

100% onafhankelijk

Wat houdt de SDE+ subsidie in?

De subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in zonnestroom en wordt beheerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De productie van duurzame groene energie kost in de meeste gevallen meer dan de productie van grijze energie. Maar duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie. De overheid ondersteunt daarom ondernemers die toch kiezen voor groen en duurzaam. Het totale budget voor het najaar van 2020 is € 5 miljard.

Hoe werkt de SDE+?

De SDE+ subsidie 2020 heeft twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. DE voorjaarsronde is inmiddels gesloten. Beide rondes kennen drie fases en het totale budget wordt verdeeld op basis van volgorde van binnenkomst. De subsidie stijgt naarmate een aanvraag later wordt ingediend. De subsidie in de laatste fase is het hoogst en per fase ligt vast welke investeringen in aanmerking komen. Wij zorgen dat een aanvraag precies op het juiste moment wordt ingediend.

Heeft u een grootverbruikersaansluiting (minimaal 3 x 80A) en kunnen er minimaal 50 zonnepanelen op het dak? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een SDE+ subsidie.

© 2022 - Maasrand
Created by